A telep ismertetése

Az istálló Walesben található, annak is a Keleti részén, Londontól kb. 214km-re. A táj magával ragadó, zöld, dimbes-dombos, amerre a szem ellát és mindenhol legelésző bárányok. Ahogy befordulunk a kapubejáróba két lószállító kamion tűnik fel, egy nagyobb, és egy kisebb, majd tovább haladva lesz látható főnökeim hatalmas háza, valamint az istálló és a bungalow, ahol laktunk.


Wales


A főnökeim, így fogom Őket nevezni. Igazából az egész család az volt. Amit tudni kell róluk az az, hogy nem a lovak tenyésztéséből, vagy versenyeztetéséből keresik meg a napi betevőt. Igazából egy nagy építőipari vállalkozást csinálnak. A lovazás csak egy hobbi számukra. A családfő régen angol telivérek idomításával foglalkozott, valamint versenyzett is. A lánya elindult az Olimpián. Így az egyik unoka is a lovaglással és a lovakkal tölti minden idejét. Azt tekintve, hogy még csak 20 éves igen szép eredményeket ért már el.

Összesen két telepen vannak a lovak. Az egyik telepen a csikók, illetve a vemhes kancák. Itt egy nagy marhaistállóból átalakított lovas istálló van, mely nagy két személyes boxokból áll. Valamint négy nagy legelő tartozik még ide.




Lóistálló marhaistállóból


A másik telep a fő telep. Itt azok a lovak vannak, melyek versenyre járnak, munkában vannak. Két nagy istálló, melyek egyesével 20férőhelyesek, illetve nyolc nagyobb legelő van ezen a területen. Van itt még egy nagy fedeles lovarda, melyben egy jártatógép található, és külön egy nagy fedett lóúsztató medence.

Fedett lovarda: homokos, esőztető rendszeres, mely biztosítja a folytonos nedvességét a homoknak.
Itt történik a futószárazás, a csikók, illetve csikós kancák lemozgatása.

Jártató gép: pónik jártatása reggelente.

Külső pálya: Az idomítások, edzések minden esetben itt zajlanak. A pálya egy speciális talajból áll mely homok és gyapjú keveréke. Akadályok állnak rajta, melyek segítenek az ugróedzések alkalmával.


A bungalow = bungi, itt laktunk mi, ez a lovászok lakása. Igazából egy egyszerű lakás, mely három szobából áll, valamint egy nappaliból egy konyhából és egy fürdőszobából. Négyen dolgoztunk együtt, hárman a bungiba, és egy másik magyar lány a másik telepen egy karavánban, amely egy hatalmas lakókocsi, mindennel felszerelve. Igazából mindenem megvolt, ami kellett.

Hat napot dolgoztunk általában egy héten, reggel 7.30-tól délután 5-ig, mely néha kitolódott. És persze többször volt éjszakázás is. Hetente egyszer volt szabadnapom, mely általában hétköznapra esett, ilyenkor bementem a városba internetezni és vásárolgatni.


A városka


És ezen cikk zárszavaiként szeretném megemlíteni az imádni való kutyákat, melyek mindíg körbe vettek minket, és az én napjaimat is bearanyozták.




Egy kis "játék"

A két nagy kutya, tesók: Ozzy és Zita, valamint az öt kis Jack Russel terrier, mondanom sem kell, hogy egyáltalán nem unatkoztunk mellettük.





Ruzsits Erika
- Freddie -

Nincsenek megjegyzések:

"Bölcs embernek ló való, mert lóvá tesz az ember, s emberré a ló!"

Jókai Mór

Honnan látogatnak a blogra?